Van Sinderen en De Groot

Het schapenhouderijbedrijf telt circa 300 BoerenTexelaar fokooien en wordt gerund door Johannes van Sinderen en Klaaske de Groot. Het is een familiebedrijf wat oorspronkelijk vanuit de veehandel is ontstaan. Verschillende generaties hebben in de veehandel hun sporen verdiend, maar door veranderende omstandigheden is het nu over gegaan in een schapenhouderijbedrijf. Op dit moment worden de verdiensten gehaald uit schapenwol, schapenvlees en de verkoop van fokschapen en -lammeren.

hpim1612

Het bedrijf streeft een maatschappelijk verantwoorde manier van produceren na. Dit betekent in de praktijk dat er geen kunstmest wordt gestrooid, dat de lammeren veel tijd krijgen om te ontwikkelen en te groeien, dat er veel wordt gedaan aan natuurbeheer en dat dierwelzijn hoog in het vaandel staat.
De lammeren grazen de hele zomer op de zeedijk en komen vervolgens in de kruidige polderweide die grenst aan de zeedijk. Een zeer natuurlijke manier van opfokken en dit zien we terug in de kwaliteit van het vlees. Het bedrijf heeft bespierde, ruime BoerenTexelaars die ook zeer gewild zijn voor de fokkerij. Regelmatig worden er dieren verkocht naar andere enthousiaste schapenfokkers. De familie heeft naast de passie voor schapen ook veel plezier in het werken met de Border Collies. Jaarlijks komt de kudde door het dorp Ternaard en dit trekt altijd veel bekijks.

Verkoop: Het bedrijf heeft jaarlijks een groot aanbod ARR/ARR dekrammen in de verkoop. Daarnaast zijn er op verzoek ook vrouwelijke dieren beschikbaar voor verkoop. Bij interesse kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 06-52691235.

“Wij streven een maatschappelijk verantwoorde manier van produceren na. Wij strooien geen kunstmest, lammeren krijgen bij ons veel tijd om te ontwikkelen en te groeien, wij doen veel aan natuurbeheer en dierwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel”

Bedrijfsgegevens: Circa 27 ha totaal, waarvan 10 ha zeedijk/slaperdijk en 17 ha grasland (hiervan is circa 2 ha extensief beweid grasland, 11 ha kruidenrijk grasland en 1 ha botanisch waardevol grasland) en 330 fokschapen (boeren Texelaars).

van-sinderen-en-de-groot-4
van-sinderen-en-de-groot-3
van-sinderen-en-de-groot-2
van-sinderen-en-de-groot-5
hpim3769
lamsvlees-mts-van-sinderen-de-groot